Validere NPR, sende NPR, opprett Henvisningsperiode manuelt

Validering av NPR

Jørgen Gilberg avatar
Skrevet av Jørgen Gilberg
Oppdatert over en uke siden

Hvordan sende validering til NPR

NPR validering anbefaler vi å gjøre ca en gang i måneden, dette pga man da får se hvordan man ligger ann iforhold til selve NPR-rapporten.

Dette er hvordan det gjøres:

Trykk på min enhet:

Velg hamburgermeny:

Velg så «Ny NPR rapport»

Trykk på fanen «NPR validering»

Her kan du legge inn fra dato og til dato, for eksempel 01.10.22- 20.10.22 (den måneden du ønsker å sende til validering:

Her vil da alle henvisningsperiodene i det tidsrommet du har valgt deg komme opp!

Trykk så på «Opprett NPR rapport for validering:

Trykk så på «send»

Du får ikke umiddelbart svar på NPR valideringen, sjekk igjen dagen etter om du har fått svar, du sjekker svaret i valideringen du har sendt. Du får oversikt over alle sendte NPR rapporter, valideringer og HELFO krav her:
Trykk på min enhet

Her ser du da hva du har opprettet av NPR-rapporter, valideringer og HELFO krav

Trykker du på valideringen du sendte sist vil du få opp svaret i høyre side når det har kommet 😊

Hvordan sende NPR rapport:

Trykk på «min enhet»

Velg «hamburgermeny»

Velg «ny NPR rapport»

Velg så periode:

For eksempel
Månedlig rapport Desember, da vil alle henvisningsperioder fra 2022 opprettet i Pridok være med i rapporten

Videre trykk så send:

Det kan ta en stund før svaret kommer, opptil 24t har jeg erfart på noen kontorer, men sjekk dagen etter om tilbakemelding har kommet!

Tilbakedatere henvisningsperiode/opprette henvisningsperiode på konverterte henvisninger

Finn det innskannede dokumentet som er henvisning.

Trykk på vurder henvisning

Her kan du fylle ut info som skal til Venteliste. Bemerk at du på "Foreslå dato for neste time" godt kan skrive 6m for å få opp en dato 6 mnd frem i tid. Da vet sekretæren hvilken "område" timen skal gis. Hvis du ikke skal benytte ventelistefunksjonen så bare fjern haken "Sett på venteliste" og gå direkte til "Opprett henvisningsperiode".

Trykk så på gå til "henvisningsperiode"

Henvist dato må endres til når dere mottok henvisningen (dette ser du på det innskannede dokumentet. (går automatisk når dette gjøres fra en elektronisk henvisning)

Står det hvilket legekontor/sykehus som har henvist pasienten, legg det inn her.

Du skriver inn navnet på virksomheten eller kopierer og lime inn, velg så riktig utifra listen du får opp!

Legg også til vedkommende som henviste om du har denne infoen. Du kan søke på navn eller HPR-nr

På regningskortene som er opprettet etter henvisningen er opprettet må man trykke på regningskortet, videre trykke på "konsultasjon og kontakt" for å koble perioden til regningskortet

Her legger du inn henvisningsperioden du akkurat opprettet.