Alle samlingerHjelp
Sende journal til helseboka (gjelder for fastlegekontor)
Oppdatert over en uke siden

Dere kan ikke sende journal i en vanlig helseboka melding dessverre. Helseboka er en kostbar tjeneste for de som ikke har tilgang på helsenorge. Dere bruker helsenorge, så du kan derfor sende journalen som en PDF i en e-kontakt til pasienten. Evt sende en dialog-forespørsel til mottaker nevnt under.

Hvordan sende journalen til pasient i en e-kontakt:

• Hent opp pasienten.

• På høyre side får du opp "Pasientoversikt".

• Nederst i pasientoversikten får du opp alternativene "Skriv ut journal" og "Overfør journal".

Skriv ut journal:

• Trykk på "Skriv ut journal".

• Journalen blir laget som en PDF-fil og legger seg i vedleggslisten:

• Etter dette er gjort, trykk på grønt +tegn

• Søk på "ekon" og velg en ekontakt:

• Klikk deretter på bindersen

• Gå til vedleggslisten og dra dokumentet fra vedleggslisten ned til feltet "Klikk her for å åpne, eller trekk og slipp filer her for å legge til som vedlegg".

• Dokumentet er nå lagt til som en PDF i meldingen og du kan sende ut.

Hvordan sende journalen til pasient i en dialog-forespørsel til Helseboka pasientopplysninger:

• Hent opp pasienten.

• På høyre side får du opp "Pasientoversikt".

• Nederst i pasientoversikten får du opp alternativene "Skriv ut journal" og "Overfør journal".

Skriv ut journal:

• Trykk på "Skriv ut journal".

• Journalen blir laget som en PDF-fil og legger seg i vedleggslisten:

• Etter dette er gjort, trykk ALT+N eller grønt +tegn

• Søk på "Dialog - Forespørsel"

• Klikk deretter på bindersen

• Gå til vedleggslisten og dra dokumentet fra vedleggslisten ned til feltet "Klikk her for å åpne, eller trekk og slipp filer her for å legge til som vedlegg".

• Videre klikker du deg inn på papirflyet for å sette mottaker

• 1. Søk på helseboka pasient, og velg mottakeren som heter "Helseboka, Saksbehandling pasientopplysninger (Journalmottak Helseboka)" 2. Klikk på sett som mottaker.

• Fyll inn ønsket innhold i meldingen og deretter klikk på send når alt er klart.