Bedre oversikt og mer effektiv pasientflyt
Timekortet i telefonloggen, legevaktsloggen eller timeboken kan nå inneholde opptil tre nye nedtrekksmenyer. Dette gjør det enklere å registrere og holde oversikt over viktige opplysninger, samtidig som det bidrar til en mer smidig legevaktsdrift.
Følgende nedtrekksmenyer kan nå legges til i timekortet;
Triage-status.
Lokasjon.
Utkode.
I tillegg er oversikten over hvilken behandler som arbeider med pasienten, forbedret ved at timekortet har fått knappen Merk påbegynt og åpne. Når en lege klikker på knappen, markeres pasientavtalen som påbegynt, og legens initialer vises på avtalen i legevaktsloggen eller timeboken. Dette gjør det enklere å se hvilken lege som følger opp pasienten, og gir bedre oversikt over pågående pasientbehandling.
Hvordan opprette koder
Kodene konfigureres på virksomhetsnivå og gjelder for alle kalenderne i virksomheten. Hver kodetype har sin egen nedtrekksmeny. For at denne funksjonaliteten skal bli tilgjengelig i timekortet, må det opprettes koder for de aktuelle kodetypene:
Klikk på Min virksomhet (navnet på legekontoret / legevakten)
Klikk på Kalendere.
Klikk på Hamburgermenyen.
Klikk på ønsket knapp for å opprette koder for Utkoder, Lokasjoner eller Triage-statuser:
Etter at ønsket knapp er valgt;
Klikk på den Grønne plussknappen for å opprette en ny kode.
Velg Kodeforslaget som vises på venstre side av skjermen.
Registrer opplysninger for ny kode i Dokumentet på høyre side av skjermen. Fyll inn feltene Kode (maks 2 tegn) og Navn (maks 50 tegn).
MERK: Registrerte opplysninger lagres automatisk.
Når det er opprettet koder for nedtrekksmenyene Triage-status, Lokasjon og Utkode, blir kodene tilgjengelige i timekortet. Nedtrekksmenyene vises i samme rekkefølge som en standard pasientflyt: Triage - Lokasjon - Utkode.
Merk: Kodene kan bare brukes i timekort som er knyttet til en pasientavtale i telefonloggen, legevaktsloggen eller timeboken. Funksjonaliteten er ikke tilgjengelig for tomme timeavtaler:
Hvordan anvende nytt timekort
Når en pasient er registrert i telefonloggen, legevaktsloggen eller timeboken, åpnes timekortet på høyre side av skjermen.
I timekortet kan Oppmøtested, Triage-status, Lokasjon og Utkode registreres og oppdateres etter behov. Alle registreringer og endringer loggføres i timekortets revisjonshistorikk, noe som sikrer sporbarhet og legger til rette for oppfølging av blant annet klagesaker og internt forbedringsarbeid.
Knappen Merk påbegynt og åpne er også tilgjengelig i timekortet. Den brukes til å markere at en lege har startet arbeidet med pasienten.
Forklaringer på nedtrekksmenyene
Oppmøtested: Gir mulighet til å registrere hvilken inngang pasienten ankom gjennom, for eksempel hovedinngangen eller ambulanseinngangen.
Se brukerveiledningen for informasjon om hvordan oppmøtesteder registreres: Opprette oppmøtested.
Triage-status: Gir tilgang til kodene som er registrert for triage-status, for eksempel telefontriage, oppmøtetriage og retriage. Valgt status vises i timekortet, men ikke i telefonloggen, legevaktsloggen eller timeboken.
Triage-fargen må fortsatt velges manuelt, som tidligere, etter den visuelle triageringsskalaen rød – oransje – gul – grønn.
Lokasjon: Gir tilgang til de registrerte lokasjonskodene. Valgt lokasjon vises både i timekortet og de ulike loggene eller timeboken. Lokasjonen angir hvor pasienten befinner seg, for eksempel på venterommet eller akuttstuen i legevaktbygget. Den kan også angi at pasienten befinner seg på et sykehjem eller i eget hjem i forbindelse med legebesøk eller utrykning.
Utkode: Gir tilgang til de registrerte utkodene. Når en utkode velges i timekortet, vises pasientnavnet og årsaken til kontakten med grå, gjennomstreket tekst i legevaktsloggen eller timeboken. Dette indikerer at pasienten er ferdigbehandlet og har forlatt legevakten. Pasientavtalen blir liggende i legevaktsloggen eller timeboken, mens selve utkoden vises kun i timekortet.
Merk: Dersom virksomheten har aktivert funksjonen Utført / skjul time, kan timeavtaler med registrert utkode markeres som utført og skjules fra legevaktsloggen eller timeboken. Se brukerveiledningen Kalender: Skjul utførte timeavtaler for informasjon om hvordan funksjonaliteten konfigureres.
Hvordan markere pasienten som påbegynt
Knappen Marker påbegynt og åpne markerer timeavtalen som påbegynt av behandleren og åpner journalen til pasienten. Initialene til behandleren vises i grønt på timeavtalen i legevaktsloggen eller timeboken.
Hvordan overta en timeavtale som er påbegynt
Dersom en annen behandler allerede har markert timeavtalen som påbegynt, vises meldingen Pasienten er påbegynt av annen behandler. Ønsker du å overta? til ny behandler som ønsker å overta oppfølgingen.
Svaret på spørsmålet avgjør hva som skjer videre:
Ja: Timeavtalen markeres som påbegynt av den nye behandleren, og journalen åpnes.
Nei: Ingen endringer utføres. Timeavtalen forblir markert som påbegynt av den opprinnelige behandleren, og journalen åpnes ikke.
Dersom behandleren som opprinnelig markerte timeavtalen som påbegynt, klikker på knappen Merk påbegynt og åpne i timekortet, åpnes journalen direkte uten ytterligere spørsmål.
Merk: Markeringen Påbegynt kan ikke fjernes manuelt av behandler eller hjelpepersonell i legevaktsloggen, timeboken eller timekortet. Markeringen fjernes først når pasienten frigjøres fra timeavtalen.








