Gå til hovedinnhold
Alle samlingerAvtalespesialister
Hvordan sende, rette og sende inn igjen NPR rapport
Hvordan sende, rette og sende inn igjen NPR rapport
Oppdatert over en uke siden

Hvordan sende rapport

Min enhet → hamburgermeny → NPR rapport → stå i fanen «NPR rapport, velg perioden du ønsker å rapportere, i dette tilfelle er det årsrapportering 2023

Vær obs på om det står ett 0 tall i «episode i perioden» da er det ikke koblet ett regningskort til henvisningsperioden. Det kan veldig godt hende det er meningen, at henvisningsperioden er opprettet men at pasienten ikke har vært der enda.

Tilbakemelding på rapporten: Det er to forskjellige «felt» i tilbakemeldingen, det er en for henvisningsperioden og en for regningskortet. Er det en bemerkning i henvisningsperioden vil det stå i det venstre feltet.

Eksempler på feilmeldinger:

Eksempel 1 Årsak:Henvisningsperiode[henvFraHPR = ]. Regel: Når henvFraTjeneste har verdien 28 (Fastlege/primærlege/legevaktslege) fra kodeverk Tjenester og vesen OID:8404, skal henvisende leges nummer i Helsepersonellregisteret angis (Henvisningsperiode.henvFraHPR). Resultat: Ingen handling Alvor: 3

Denne feilmeldingen viser til at det ikke er satt inn enten virksomheten som henviste, legen som henviste eller begge deler.

Dette feltet skal se slik ut om man ikke ønsker den tilbakemeldingen

Eksempel 2

Årsak:Kode[kodeVerdi = H138]. Regel: For episoders hovedtilstandskoder: Episodes hovedtilstandskode (Kode.kodeVerdi til kodeNr 1) skal være en kode som kan brukes som hovedtilstandskode - på tidspunkt angitt av Episode.utDatoTid, eventuelt fra Melding.tilDatoPeriode (der tidspunkt hentes fra den første av disse med verdi) - Ugyldige koder slettemerkes fra rapportering.. Resultat: Slettemerk rad uten underelementer Alvor: 1

Dette er en alvor 1 feil som MÅ rettes, denne meldingen viser til at hoveddiagnosen ikke er satt inn eller at den ikke står øverst i diagnosefeltet. Om du setter inne flere diagnoser på pasienten er det viktig at hoveddiagnosen står øverst/først.

Eksempel 3

Årsak:Henvisning[henvID = 79b54bc9-11fa-56c3-bb0d-53e826aa5af8]. Regel: HenvisningID (Henvisning.henvID) skal være unik innenfor meldingen. Resultat: Slettemerk rad med underelementer Alvor: 1

Denne viser til at det er opprettet to henvisningsperioder på samme henvisning, det er ikke ofte vi ser denne men den fremkommer. Denne feilmeldingen kan oppstå om det er to stk som samtidig har trykket på «opprett henvisningsperiode», om dere opplever denne feilmeldingen så ta kontakt med oss, da må vi slette en av de to identiske henvisningsperiodene.

Innsending av rapport etter retting

Når du har rettet rapporten må du sende den inn igjen, dette gjør du på samme måte som første gang du sendte NPR rapporten

Min enhet → Hamburgermeny→ Ny NPR rapport →

Velg så perioden, trykk på opprett NPR rapport slik at du får rapporten opp på høyre side og kan trykke på send knappen.

Vi anbefaler at dere sender validering til NPR ca 1 gang i mnd, da får dere en pekepinn på om det er noe som må rettes eventuelt om man gjør gjentagende «feil».

Dere sender validering på samme sted som dere sender NPR rapporten men velger en annen fane Velg periode

Trykk så på «NPR validering»

Trykk så på knappen «Opprett NPR rapport for valider» slik at du får rapporten opp på høyre side, da kan du trykke på «send».

Svarte dette på spørsmålet?