LAB: elektronisk rekvirering - HP-link
Oppdatert over en uke siden

Rekvirere eksterne prøver fra laboratoriemodulen

• Hent opp pasienten

• Trykk på ALT + L

• Klikk på knappen "+ Ny rekvisisjon".

• Velg mellom HP-link, Fürst, Unilabs eller DIPS Interactor fra nedtrekksmenyen på høyre side av skjermen. Hvilke rekvisisjonsløsninger som vises i menyen, avhenger av virksomhetens innstillinger. Kontakt Pridok support for hjelp med oppsett og valg av standard rekvisisjonsløsning.

• Velg ønsket rekvisisjonsløsning og klikk på knappen "Start rekvisisjon" for å åpne løsningen i en ny fane i nettleseren din.

• Velg ønsket rekvirent og trykk på knappen "Godta".

• Rekvirer ønskede analyser, klikk på knappen "Godta" og signer forordningen. Lukk deretter fanen med HP-link.

• Når du har lukket fanen med HP-link, vil du automatisk falle tilbake til forrige fane med Pridok. Bruk hurtigtastene ALT +L for å komme tilbake til laboratoriemodulen. MERK: Du må være i en pasientjournal for å åpne laboratoriemodulen.

Rekvirere eksterne prøver fra dagsnotatet

• HP-link ligger som en snarvei i Dagsnotatet. Klikk på knappen for å åpne rekvisisjonsløsningen som angitt overfor.

Når du signerte rekvisisjonen i HP Link, skal følgende 3 ting ha skjedd

- Rekvisisjonen legger seg som dokumentasjon i pasientjournalen.

- Autotakst 701a settes i regningskortet.

- Rekvisisjonen ligger i internlab kø i Pridok (Bloddråpa).

• Hvis rekvirenten ikke ønsker at prøven skal tas i dag, velg fanen Rekvisisjoner i laboversikten.

• Marker ønsket rekvisisjon ved å klikke på den.

• Klikk på knappen "Legg til fremtidig kø". Da vil rekvisisjonen flytte seg over i den fremtidige køen, slik at den ikke lenger ligger i internlab-køen (Bloddråpa) og venter på behandling.

MERK: Takst 701a vil automatisk bli fjernet fra regningskortet når valgt rekvisisjon flyttes til fremtidig kø.

• I internlab-køen (Bloddråpa) kan du filtrere rekvisisjonene etter tilstand. For eksempel kan du velge "Prøvetaking" i nedtrekksmenyen for å se rekvisisjoner som skal behandles i dag, eller velge "Fremtidig" for å se rekvisisjoner som ligger i den fremtidige køen.

Internlab-kø (Bloddråpa)

• Velg ønsket rekvisisjon og klikk på knappen "Åpne" for å åpne HP-Link med tilhørende pasient.

• Når etiketter er skrevet ut i HP-link og prøvetakingen er fullført, klikk på knappen "Fjern fra liste" for å fjerne rekvisisjonen fra labkøen. MERK: Hvis prøven ikke skal tas i dag, kan hjelpepersonell flytte den til fremtidig kø ved å klikke på knappen "Legg til fremtidig kø". Da slettes taksten 701a fra regningskortet.