Konsultasjon: Hele prosessen
Oppdatert over en uke siden

Konsultasjon fra a til å. Beskrivelsen inkluderer alt fra timebok til anamnese m/bruk av mal, registrering av vitalia, rekvirering av lab, import av ekg, skriving av sykemelding, føring av regningskort og utsendelse av regning.

Sette pasient på time

Trykk på en ledig time i kalenderen, på høyre siden kan du søke opp pasienten:

Trykk på navnet til pasienten og pasienten har fått timen.

Starte konsultasjon fra timebok

Trykk på mappeikonet bak navnet til pasienten i timeboken.

Du er nå inne i journalen til pasienten.

Navnet til pasienten vil alltid stå øverst på venstre side.

For å starte en konsultasjon, velger du blant konsultasjonsknappene på venstre side. Konsultasjonsknappene vil være det første du kommer til når du går inn i en journal, med mindre det er opprettet et regningskort siste 24 vil regningskortet syntes i stedet for konsultasjonsknappene.

En virksomhet lager selv konsultasjonsknappene tilpasset sine behov.

I dette eksemplet brukes konsultasjonsknappen "Sårstell".

Når denne konsultasjonsknappen blir brukt, opprettes det et regningskort på venstre side og dagsnotat på høyre side.

I regningskortet er det automatisk lagt inn diagnose og takster. Du kan legge til flere diagnoser og takster manuelt hvis du ønsker det ved å bruke søke feltene under.

Under feltet "Forbruk" kan virksomheten legge inn egne produkter, eksempelvis forbruksmateriell. Disse produktene inngår ikke i refusjon.

Du vil alltid få opp feltene "Anamnese", "Funn", "Vurdering" og "Tiltak" i dagsnotatet.

I dagsnotatet er det i dette eksemplet automatisk lagt inn tekst, du kan i tillegg bruke maler og skrive i fritekst i alle feltene.

I feltet "Funn" kan du legge inn vitalia, eksempelvis blodtrykk, puls, høyde og vekt. Målingene vil også bli synlige i bunnen av dagsnotatet som "Verdier", samt at BMI regnes ut automatisk når du legger inn høyde og vekt.

I feltet "Tiltak" kan du skrive sm 5d, systemet vil automatisk foreslå en 100% sykmelding i fem dager fra i dag. Trykk på opprett sykmelding. Sykmeldingen utfylles automatisk med informasjon om arbeidsgiver så lenge det er lagt inn på pasienten, samt diagnose fra regningskortet. Du kan i tillegg fylle inn informasjon manuelt.

Ved å trykke på "Send som..." kan du opprette en henvisning eller epikrise av dagsnotatet du nettopp har skrevet og sende det til aktuell mottaker.

Du kan også opprette sykmelding ved å trykke på grønt + tegn (Alt+N). Søk på sykmelding, og velg denne:

Sykmeldingen opprettes automatisk på høyre side av skjermen:

LAB

Helt øverst i dagsnotatet er det en knapp for "Lab"

Ved å trykke på "Lab" kan du rekvirere prøver direkte i Fürst, Dips Interactor eller Unilabs.

Fürst, Dips Interactor eller Unilabs vil åpnes i en ny fane. Du rekvirerer på samme måte som tidligere. Ved bruk av Dips Interactor, kan du rekvirere prøver til internlab i Pridok.

Når du har hentet opp pasienten kan du trykke Alt+L. Da kommer du direkte til labmodulen i Pridok. Her har du mulighet til å rekvirere både til Fürst, Dips Interactor eller Unilabs, samt rekvirere internt på virksomheten.

For internlab, trykk på "+Ny internlab".

På høyre side får du opp "Rekvisisjon internlab".

1. Legg inn ønskede prøver, eksempelvia CRP eller vitalia.

2. Velg "Til labkø" hvis prøvene skal legge seg i internlab kø.

3. Velg "Utfylling" hvis du skal fylle ut svarene på prøvene med en gang.

Dersom prøvene er lagt til labkø, finner du dem i bloddråpa:

Når prøvesvarene er lagt inn, trykk på "Fullfør".
Svaret legges i rekvirentens innboks.

Import av EKG

Vi har integrasjon med Spirare og Welch Allyn. Disse brukes i Pridok ved å hente opp pasienten og deretter trykke Alt+L. Velg enten Spirare eller Welch Allyn og trykk deretter "Start".

Spirare eller Welch Allyn vil åpne seg i et eget program. Du tar EKG som vanlig. Ved bruk av Spirare holder det å se at EKG blir tatt og trykke "Lukk", i Welch Allyn tar du målingen og trykker på "File Link", EKG vil legge seg som en pdf i journalen til pasienten. For å se EKG, trykk på rødt kryss.

Sende ut regning

For å registrere betaling i regningskortet uten å bruke Medipay, legges det inn i feltet "Betaling". Dette brukes hvis pasienten betaler med kontant, dere har egen kortautomat, bruker et eget fakturaprogram, eller du ønsker å avskrive regningskortet.

Ved bruk av Medipay kan du sende ut betalingslink til pasienten på SMS, pasienten kan velge mellom å betale med Vipps, kort eller faktura. Du kan også sende faktura til pasienten, verge eller en organisasjon.

For å bruke Medipay til å sende ut regning, trykk på blå betalingsknapp i regningskortet.

Deretter får du opp de ulike alternativene.

For å sende betaling til pasienten på SMS trykk på "Mobil", trykk på "Faktura" for å sende faktura. For å legge til en verge eller organisasjon trykk på + tegnet, eller trykk på nedtrekkspilen for å velge en verge eller organisasjon som allerede er opprettet. Trykk på "Faktura" og deretter "Fakturèr".