Alle samlingerHelseId
Hva er nytt i HelseId
Oppdatert over en uke siden

Innlogging med bank-id.

Dere kan nå logge inn i Pridok med BankID, leger må fortsatt ha buypasskort for å kunne signere resepter, sykmeldinger osv.

Kjernejournal

Kjernejournal er per nå en manuell prosess. En med rollen "Tilgangsstyring i Altinn" kan sende oss en mail på support@pridok.no dersom dere ønsker tilgang til kjernejournal.

Dere vil motta en mail fra oss med informasjon om hva som må gjøres i Altinn for at dere skal få kjernejournal😊

Intern-chat

Trykk på knappen vist på bilde, da vil du få opp interchatten nede i venstrehjørnet;

Alarmknapp

Trykk 3 ganger på Esc knappen så vil Pridok skjermen til alle som er logget på samme virksomhet blinke i gult og rødt med navnet til den som utløste alarmen. Alarmen gir ingen lyd.

Markering av mulltiple timer i timebok

Gir mulighet til å markere hele dager, altså alle timene og sende manuell SMS med “avlysning av time” til alle som er markert.
Trykk på dagens første time, hold shift nede og trykk på dagens siste time. Da vil det se slik ut:

Markering av flere enkelttimer
Ønsker du å markere flere timer i timeboken, for eksempel alle K-timene kan du trykke på første timen du ønsker å velge, hold så ctrl nede og trykk på de andre timene du ønsker å markere.

Rekvisisjoner

Rekvisisjoner til for eksempel DIPS legger seg nå ikke i journalen.

Det er en ny fane under hurtigtasten ALT+L(labarket).

Her vil dere se alle rekvisisjoner som er sendt ut

RØD - viser at du ikke har mottatt noen prøvesvar

GRØNN - viser at du har mottatt alle prøvesvar

GUL - viser at du har mottatt noen prøvesvar

Min enhet

Min enhet er flyttet:

Min enhet ligger nå helt til høyre på øverste linje med deres navn, for hjelpepersonell står det "FELLES ENHET".

Åpne journal fra innboksen
Om du har fått inn ett prøvesvar, epikrise eller lignende for så skal inn i journalen til pas via mappesymbolet vil det åpne seg en ny fane med journalen til pasientene

I ventre fane er fortsatt innboksen din, i høyre fane er pasienten du valgte å åpne

journalen til.

Økonomiknapp

Vi har nå en egen økonomiknapp for oversikt over regnskap og total-inntekt.
Trykk her for mer utfyllende veiledning.
Legene må selv sende HELFO-krav og NPR rapport med mindre de gjør sin enhet "Felles". Gjøres enheten felles kan alle ha tilgang til denne.
Spør på chat angående dette.

Legge til standard mottaker av røntgenhenvisning

Nå kan man legge til standard mottaker av røntgenhenvisning slik at du ikke trenger så søke opp den mottakeren du oftest sender røntgenhenvisning (dette fungerer om du oppretter rtg henvisningen fra dagsnotatet med hurtigknappen "Røntgen"
Trykk her for mer utfyldende svar

Egne Timetyper

Trykk på virksomhetsområde
Velg Timetyper

Trykk på grønt + tegn for å lage en ny timetype. Du vil da få opp ett tomt felt på høyre side hvor du kan lage dine egne timetyper.

Da kan det se slik ut på en lab timebok for eksempel

Finne første ledige K-time (Alt+K)

Trykker du på ALT+K i timeboken du står i, kommer du til første ledige K-konsultasjonstime.

Definere oppmøtested pr. time

Om du har flere lokasjoner tilknyttet din virksomhet kan du definere oppmøtested, dette gjøres i kalender oppsettet til den enkelte kalenderen (virksomhetsområde - kalendere).

Du kan bruke dette når du oppretter kalendermaler eller sette inn oppmøtested manuelt på timer som allerede står i timeboken.

I SMS malen så kan dere definere at oppmøtestedet skal inkluderes i meldingen dere sender ut til pasienter.
Om dere har automatisk SMS utsendelse må dere endre i malen (virksomhetsområde - maler- SMS- hamburgermeny- oppsett - "rediger melding") Husk at meldingen kan kun inneholde 160 tegn, ellers blir det sendt 2 sms`er.
Hvis dere ønsker dette oppsettet i SMS malen skal dere bruke denne koden;

Vedleggsliste

Når du trykker på hurtigutskrift vil alle dokumenter legge seg i vedleggslisten.

Fra vedleggslisten kan du enkelt legge til dokumenter som vedlegg. Trykk på hurtigutskriftsikonet, åpne dokumentet du ønsker å legge vedlegget i og trykk på bindersen.

"Dra" vedlegget fra vedleggslisten ned i feltet med den blå skyen.

Vedlegget legger seg som en pdf fil i dokumentet.

Logge inn på flere virksomheter samtidig

Tidligere kunne man ha flere faner åpne og være logget inn i ulike virksomheter i hver fane.

Dette er ikke mulig med HelseId.

Dersom man ønsker å være innlogget i flere virksomheter samtidig, må dette gjøres på en av følgende måter:

• Logg inn i én virksomhet ved å bruke Chrome, og en annen ved å bruke Edge

• Åpne flere instanser av f.eks Chrome. Dette kan du gjøre ved å høyreklikke på Chrome-ikonet nede i oppgavelinjen og deretter klikke på ‘New window’:

PLO: Hvordan sende medisinske opplysninger

Trykk her for forklaring.

Autotakster i regningskort

Trykk her for forklaring.

Trykk her for å legge til takster i deres internlab tjenestekatalog.