Alle samlingerJournal
Journal: Hvordan slå sammen journaler (HelseID)
Oppdatert over en uke siden
  • Trykk på "Min virksomhet".

• Trykk på "Journaler".

• Trykk på "Vis meny" (Hamburgermenyen).

• Trykk på "Slå sammen journaler".

• Søk etter og velg journalen du ønsker å beholde i feltet "Journal som skal beholdes".

• Søk etter og velg journalen du ønsker å slette i feltet "Journal som skal slettes".

• I feltet "Dokumenter" vises opplysninger om antallet resepter i hver journal (r:).

• Hvis begge journalene har vært aktivt i bruk i en tidsperiode, kan det foreligge resepter i dem begge, slik vist i bildeeksempelet under.

• En må derfor være oppmerksom på at når journalene slås sammen, kan det oppstå dobbeltføringer av resepter.

• Det anbefales derfor å ta en legemiddelgjennomgang når pasienten kommer til sin timeavtale, slik at en får ryddet i reseptene.

• Når ønskede journaler er lagt til, må du bestemme hvilke opplysninger som skal inkluderes i den journalen du ønsker å beholde.

• Under "SLÅ SAMMEN INFORMASJON FASTE HELSEOPPLYSNINGER":

• Sett hake i boksene ved informasjonen du ønsker å inkludere i journalen.

• I bildeeksempelet nedenfor har vi valgt å sette hake i boksen "Mor til ett barn, datter". Vi har valgt å ikke sette hake i boksen "Mor til 2 barn, en sønn og en datter", da denne informasjonen ikke lenger er relevant. Informasjonen du har haket av for, vil legge seg i feltet "Familie/sosialt" i journalen du ønsker å beholde.

• Det samme har vi gjort i boksen "Migrene -09. Malignt melanom -10. Korsbåndskade -16. Revmatoid artritt (RA) -17", da vi ønsker å beholde denne informasjonen i feltet "Tidligere sykdommer".

• Under "SLÅ SAMMEN INFORMASJON PERSONLIGE OPPLYSNINGER":

• Fortsett å sette hake i boksene med informasjon du ønsker å inkludere i den journalen du vil beholde.

• Under "SLÅ SAMMEN":

• Bekreft at du ønsker å slå sammen journalene ved å sette hake i boksen til venstre i bildet. MERK: Denne handlingen kan ikke angres. Journalene vil bli slått sammen permanent.

• Trykk deretter på "Slå sammen".

• Etter at du har trykket på "Slå sammen", vil det dukke opp en blå bjelke øverst i dokumentet med beskjed om at journalene er slått sammen.